قالیشویی سنتی بهتر است یا اتوماتیک ؟

قالیشویی سنتی بهتر است یا اتوماتیک؟

قالیشویی از قدیم به ویژه در ایام نوروز جزو سنت های کهن ایرانیان بوده است. در گذشته ای نه چندان دور که مردم در خانه های ویلایی سکونت داشتند و هزینه های آب و مواد شوینده آنچنان نبود، اکثر مردم بصورت سنتی و دستی به شستشوی فرش های خود می پرداختند.

در مقابل امروزه مشکلات زندگی آپارتمانی و هزینه های سرسام آور زندگی و نبود وقت کافی، مردم را بر آن واداشته تا جهت شستشوی فرش های خود از خدمات قالیشویی ها بهره بگیرند. بدیهی است که شستشوی فرش ها در قالیشویی ها توسط دستگاه های قالیشویی اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک صورت می گیرد.

حال سوال این جاست که تفاوت سنتی با قالیشویی اتوماتیک چیست و کدام بهتر است؟

اساسا، تفاوت های بسیاری میان قالیشویی سنتی با اتوماتیک وجود دارد:

که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • به کیفیت شستشو
  • مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی و زمانی

 در ادامه مقاله به جزئیات بیشتری در این خصوص خواهیم پرداخت.

** از آن جا که مردم ترس دارند که فرش هایشان در روش اتوماتیک پاره شوند ، دوست دارند روش های سنتی را امتحان کنند، اما بهتر است تفاوت های آن ها را درک کنید. **

تفاوت تجهیزات و دستگاه ها

همانطور که اشاره شده در روش قالیشویی اتوماتیک، شستشوی فرش ها بوسیله دستگاه های تمام اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک صورت می گیرد. به طور کلی مراحل شستشوی یک فرش خاک گیری، تثبیت رنگ،لکه برداری، شستشو ، آبگیری و خشک کردن می باشد که در فیلم های شستشوی فرش میتوانید ببینید.

روش سنتی

در روش شستشوی سنتی مانند نوع دستی ، توسط کارگر متصدی انجام می گیرد. در این روش از فرچه اتوماتیک و ماشین شلاق زن اتوماتیک استفاده می نمایند به همین سبب شستشوی نیمه اتوماتیک به مراتب سریعتر از شستشوی دستی و سنتی قالی است.

روش تمام اتوماتیک

در روش شستشوی تمام اتوماتیک، متصدی یا کارگر فقط وظیفه جابجایی فرش یا قالی را بر عهده دارد. در این روش ابتدا فرش در دستگاه ، شسته می شود که در طول مسیر شستشو، تجهیزاتی مانند شلاق زن اتوماتیک و فرچه اتوماتیک وجود دارد. این تجهیزات قالیشویی آب و مواد شوینده را با فشار بالا به فرش می زنند تا فرش کاملا شسته شود و هرگونه آلودگی را از بافت فرش پاک گردد. پس از مرحله شستشو ، مرحله آبگیری آغاز می شود که فرش را داخل دستگاه آبگیر لوله ای قرار می دهند تا آب قالی کاملا خالی گردد، سپس فرش به کمک متصدی به سالن گرما برده میشود تا خشک گردد.

معمولا اغلب قالیشویی های پیشرفته از دستگاه پرزگیر در حین خشک شدن فرش استفاده می نمایند تا پرزهای مانده روی فرش را از بین ببرند.

در قالیشویی افرا ، فرش ها هم به روش سنتی و هم به روش اتوماتیک شسته میشود که بستگی به کثیفی فرشتان دارد.

تفاوت کیفیت شستشو و هزینه

بدیهی است کیفیت شستشوی فرش توسط قالیشویی های مکانیزه نسبت به شستشوی دستی و سنتی بسیار بهتر و تمیز تر می باشد.

نکته مهم در شستشوی فرش، در نظر گرفتن قدمت و نوع دستی یا ماشینی بودن آن است.

فرش دستباف به هنگام شستشو نیاز به دقت فراوان و در نظر گرفتن نکات خاص خود را دارد که معمولا در شستشوی دستی کمتر به این نکات توجه می شود که همین مسئله باعث صدمه زدن به فرش و کیفیت پایین شستشو می شود.

نکته حائز اهمیت در شستشوی فرش در قالیشویی ها، مقرون به صرفه بودن آن چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ زمان است. طبعا شستشوی فرش نیاز به مواد شوینده و آب و فضای کافی جهت شستشو و خشک شدن دارد که زندگی امروزه و هزینه های آن ندرتا این اجازه را به شهرنشینان می دهد. بنابراین امروزه مردم ترجیج می دهند جهت شستشوی فرش و قالی های خود از خدمات شستشوی قالیشویی ها بهره بگیرند.

5/5 - (1 امتیاز)
2 پاسخ
  1. احمد
    احمد گفته:

    هنگام سفارش قالیشویی باید بگیم که ما نیاز به شستشوی سنتی داریم یا آتوماتیک؟

    پاسخ
    • قالیشویی افرا
      قالیشویی افرا گفته:

      سلام روزتون بخیر
      نحوه شستشو بستگی به فرش شما دارد که کارشناسان افرا تشخیص میدند که فرش شما را با دستگاه بشورند یا دستی.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *