درچه نوع فرش هایی پوسیدگی رخ میدهد؟

درچه نوع فرش هایی پوسیدگی فرش رخ میدهد؟

پوسیدگی در اغلب فرش ها اعلم از ماشینی یا دستباف اتفاق می افتد.

آنچه منجر به پوسیدگی و خراب شدن بافته ها میشود عدم مراقبت و نگهداری صحیح است.

در مورد پوسیدگی باید بدانیم که معمولا به علت عدم نگهداری صحیح از فرش ایجاد میشود.

فرش ماشینی و فرش دستبافت نیاز به مراقبت دارد.

پوسیدگی فرش را می بایست مانند پوسیدگی دندان جدی گرفت.

اصولا هر عاملی که بتواند الیاف داخلی فرش را (تارو پود) تحت تاثیر قرار دهد و منجر به سست شدن و از هم پاشیده شدن بافت شود را پوسیدگی فرش مینامند. بیان این نکته نیز مهم است که پاره شدن فرش با پوسیدگی فرش کاملا با یکدیگر تفاوت دارند و یکی نیستند اما پوسیدگی فرش میتواند منجر به پارگی فرش شود که روش رفع آن، رفوگری فرش در قالیشویی هاست.

فیلم رفع کردن پوسیدگی فرش در کارخانه

فرش هایی که در رطوبت هستند در معرض پوسیدگی هستند.

معمولا فرش هایی که در معرض رطوبت هستند اغلب در معرض خطر پوسیدگی قرار دارند. گرچه آب برای تمیز کردن فرش های پشمی استفاده می شود، علاوه بر جذب حشرات، قرار گرفتن در معرض آب می تواند الیاف زیر فرش را، چه پشمی باشند چه ابریشمی یا حیوانی، پوسیده می کند.
برای اینکه فرش خراب نشده یا کپک نزند باید پس از شستشو در معرض جریان هوا قرار گرفته و کاملا خشک شود.

  • قرار دادن ظرف خیس روی فرش
  • ریزش آب از گلدان

قرار دادن فرش در نزدیکی ماشین لباسشویی یا سینک یا قرار دادن آن در نزدیکی پنجره هنگام ریزش باراند می تواند باعث خراب شدن فرش شود. فرشی که در یک قسمت نم دار قرار بگیرد نیز می تواند رطوبت را جذب کند. همچنین بر روی فرش کپک ایجاد می کند. فرشی که در این نواحی قرار بگیرد پوسیده و تعمیر نمی شود.

در این صورت نمی توانید فرش را تا یا جمع کنید زیرا به راحتی پاره می شود. چنین فرشی ممکن است تعمیر نشود مگر اینکه به سرعت از آن مکان خارج شود.

برطرف کردن پوسیدگی فرش

دلایل پوسیدگی قالی ها

مهمترین و اصلی ترین علت پوسیدگی فرش ، رطوبت است که به طرق مختلف در فرش نفوذ کرده و ابتدا الیاف فرش را سست و ضعیف میکند و زمانی که فرش را برسی میکنید پوسیدگی شده و چاره ای جز تعمیر آن توسط قالیشویی وجود ندارد.
به طور کلی نفوذ آب و رطوبت در فرش به تدریج باعث بروز خسارات جبران ناپذیری بر روی فرش می گردد که از جمله می توان به پوسیدگی، اختلال رنگ ها و بیدزدگی اشاره کرد. نقش مخرب رطوبت بر روی فرش های دستبافت نسبت به فرش های ماشینی بیشتر است چرا که نفوذ رطوبت به فرش دستبافت علاوه بر پوسیدگی میتواند موجب زمار (قاطی شدن رنگ های فرش دستبافت) و همچنین رشد کپک و قارچ و بیدزدگی بر روی فرش دستبافت شود.در ادامه به مواردی که سبب پوسیدگی فرش می شوند اشاره شده است.

ریختن آب و مایعات بر روی فرش

زمانی که آب یا مایعاتی بر روی فرش میریزد مهمترین و اولین کار این است که رطوبت ایجاد شده را سریعا از روی فرش بردارید . که این کارا میتوانید به وسیله یک قاشق انجام دهید طوری که قاشق را در جهت خاب فرش بکشید و رطوبت و مایع ریخته شده را تا حد امکان جمع آوری کنید. سپس به وسیله یک پارچه آب گیر قسمت مرطوب را خوب بکشید و در آخر هم برای محکم کاری و خشک کردن کامل ازحرارت سشوار استفاده کنید.

قرار گرفتن فرش در مکان هایی که احتمال رطوبت در آن قسمت ها زیاد تر است:
از جمله این مکان ها میتوان به پنجره ، شوفاژ ، جلوی درب حمام و دستشویی اشاره کرد.

شستن نادرست فرش

استفاده زیاد از مواد شوینده اسیدی مثل وایتکس و سولفید در شستشوی فرش به شدت هر چه تمام تر موجب پوسیدگی جبران ناپذیر فرش میشود.

خشک کردن غیر اصولی فرش ها

بدیهی است پس از شستشو جهت جلوگیری از پوسیدگی و بوی بد در فرش، فرش های می بایست کاملا ابگیری و خشک شوند. چنانچه به هردلیلی فرش به طور کامل خشک نگردد، نم موجود درفرش به تدریج سبب پوسیدگی فرش می شود.

فشار

وارد شدن فشار بیش از حد و طولانی مدت بر روی فرش ( مثل قرار دادن اجسام سنگین بر روی قالی) مشروط به اینکه رطوبت نفوذ کرده باشد میتواند یکی از علت های پوسیدگی فرش باشد . اما فشار وارده بر فرش به خودی خود موجب بیدزدگی فرش های دستبافت میشود.

روش های ترمیم پوسیدگی فرش

به شما صاحبین فرش های ماشینی و دستبافت پبشنهاد میکنیم حتما هرچند وقت یکبار به طور کامل پشت فرش را چک کنید و اگر مورد مشکوکی از پوسیدگی فرش که در مبحث بعدی به طور کامل بیان میکنیم بتوانید پوسیدگی را تشخیص دهید و هرچه سریع تر در جهت ترمیم آن اقدام کنید. علت اینکه پشت فرش را باید برسی کنید این است که تنها تشخیص اینکه یک فرش پوسیده است یا خیر تنها ازپشت آن میتوان متوجه شد.
اگر پشت فرش را برسی کردید و متوجه قسمت سیاهی شدید باید روی آن قسمت بیشتر حساس شوید چون ممکن است آن قسمت پوسیده شده باشد.
همه فرش های پوسیده ممکن است بوی رطوبت نداشته باشند و ممکن است فرشی پوسیده باشد اما از خودش بوی رطوبتی ساطع نکند. اگر در ناحیه پوسیدگی فرش بوی رطوبت زننده ای به مشامتان خورد و اگر این بو مداوم بود میتواند از علت پوسیدگی فرش باشد. معمولا در ناحیه ای از فرش که پوسیدگی رخ میدهد ، بافت و الیاف آن ناحیه کاملا سست هستند طوری که اگر دست خود را در آن ناحیه فشار دهید خودتان متوجه خواهید شد. در صورتی که بافت های اطراف ناحیه پوسیده اصلا این گونه نیستند و از استحکام بالایی برخوردارند.

یکی از مهمترین این اقدامات و الزامات در هنگام مواجه شدن با فرش پوسیده، نحوه جمع کردن فرش است .
یعنی فرد پس از اینکه متوجه شد فرش دچار پوسیدگی شده است باید هرچه سریع تر فرش را به رفوگر متخصص قالیشویی بسپارد.
اما اینکه فرش را چگونه و با چه تکنیکی جمع کند که فرش پوسیده بیشتر آسیب نبیند بسیار مورد مهمی است.

استاندارد ترین حالت جمع کردن فرش

بهتر است برای جمع کردن فرش های پوسیده دستبافت و ماشینی حدالامکان آنها را لول کنید، لول کردن فرش استاندارد ترین حالت جمع کردن فرش است) و به صورت لول شده آنهارا به قالیشویی انتقال دهید اما اگر قصد تازدن فرش را دارید به این نکته حتما حتما توجه کنید که قسممت پوسیده شده به هیچ عنوان درلبه تا فرش را قرار نگیرد که این میتواند آسیب را جدی تر و پارگی حاصل از پوسیدگی را بیشتر کند.

4.2/5 - (5 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *