زردآب فرش چیست و چه زمانی رخ می دهد؟

زردآب فرش چیست و چه زمانی رخ می دهد؟

زردآب فرش پس از شستشو ناشی از بی‌توجهی هایی است که در حین شستشو به کار برده می شود و در نهایت آب چرک و کثیفی در بافت فرش باقی می ماند:

  • عدم غبارگیری فرش: چنانچه قبل از شستن فرش غبارگیری نشود و فرش را جارو نزنید گرد و خاک باقی مانده در بافت فرش در حین شستشو تبدیل به گل و در نهایت سبب زردی و تیرگی فرش و همچنین زرد شدن ریشه های فرش میشود.
  • استفاده از شوینده های نامناسب: اگر برای شستن فرش تان از شوینده هایی که دارای خاصیت اسیدی می باشند و یا پودر های آنزیم دار مخصوص ماشین لباسشویی استفاده می کنید رنگ فرش تغییر می‌کند و به زردی متمایل می‌شود.

(نکته: به همین دلیل شستشوی معمولی با آب و تاید برای هر فرشی توصیه نمیشود چون ممکن است مشکل زردآب رخ دهد.)

  • تخلیه نکردن آب فرش پس از شستشو: زمانی که آب فرش به طور کامل تخلیه نشود به مرور زمان سبب تغییر رنگ فرش می‌شود و این زرد آب مانده ظاهر فرش را بسیار بد جلوه میدهد.
  • آبکشی مجدد فرش پس از پهن کردن: با انجام آبکشی فرش پس از پهن کردن آن سبب زردآب فرش و ریشه های آن پس از خشک شدن می شوید.

علت زردآب زدن فرش پس از شستشو

با بکارگیری نکات اصولی زیر از زردآب زدن فرش پس از شستشو جلوگیری کنید:
در حین شستشوی فرش ماشینی را روی سطح شیبدار از جنس سیمان و یا موزاییک پهن کنید.
جریان آب را به حالت دوش روی‌فرش جاری کنید.
از آب ولرم برای شستشوی انواع فرش ها استفاده کنید تا کیفیت خود را از دست ندهند.
برای شست و شو به جای استفاده از مواد قلیایی از شوینده‌های خنثی استفاده کنید.
ابتدا از یک پارو جهت آبگیری فرش استفاده کنید سپس توسط یک دستمال نخی آب پرزهای فرش را بگیرید و بگذارید فرش در همین حالت یک ساعت باقی بماند.
قبل از لوله کردن فرش آبگیری به طور کامل انجام شود.
فرش های دستباف را هرگز از قبل خیس نکنید.
فرش را از پشت و در سایه به دور از تابش مستقیم آفتاب و در هوای آزاد پهن کنید.
پس از خشک شدن فرش با برس و یا جاروی چوبی به سمت خواب فرش برس و یا جارو بزنید.
چنانچه از شامپو فرش استفاده می کنید توسط یک اسفنج کف شامپو را بردارید و روی فرش بمالید و پس از گذشت نیم ساعت یک تور پرده را در جهت خواب فرش روی فرش بمالید سپس با یک جاروی چوبی فرش را جارو بزنید.

در چه فرش‌هایی بیشتر زردآب رخ می‌دهد؟

چنانچه در شستشوی همه انواع فرشهای ماشینی یا شستشوی فرشهای دستباف از روش های غلط آبگیری سنتی استفاده کنند فرش ها دچار زردی و بوی بد می شوند معمولاً فرش های قدیمی و قالی های دستباف حساس تر می باشند.
به طور کلی نقش مخرب رطوبت در فرش های دستباف نسبت به فرش های ماشینی بیشتر است زیرا نفوذ رطوبت به فرش دستباف علاوه بر پوسیدگی سبب ادغام رنگهای فرش می گردد.
برای تست ثبات رنگی فرشتان یک پارچه خیس را روی فرش بکشید چنانچه پارچه رنگ گرفت یعنی احتمال زردآب فرش و یا به هم ریختگی رنگ هایش وجود دارد و باید شستشوی آن را به قالیشویی بسپارید.

نمونه از فرش زرداب زده

روش های برطرف کردن زردآب فرش

مخلوط نمک و سرکه سفید

تور پرده را به مخلوط دو قاشق نمک و دو قاشق سرکه سفید و یک پارچ ونیم آب آغشته کنید و روی فرش بکشید.
استفاده از شوینده هایی با خاصیت اسیدی پایین: مواد شوینده را داخل آب ولرم بریزید و توسط یک اسفنج مخلوط را روی قسمت های زرد شده فرش بمالید و در هوای آزاد فرش را خشک نمایید.
مخلوط جوش شیرین و سرکه

یک تور را به محلول ۲ قاشق سرکه و ۲ قاشق جوش شیرین و یک پارچ و نیم آب آغشته نمایید و روی قسمت های زرد فرش و حتی ریشه های فرش بکشید.
استفاده از شامپو فرش

شامپو را مطابق با اندازه های درج شده با آب مخلوط کنید و آن را خوب هم بزنید تا کف کند سپس کف را با اسفنج بردارید و روی قسمت های زرد فرش بمالید و بگذارید فرش به طور کامل خشک شود.
استفاده از پارچه نمدار

یک پارچه تمیز مرطوب را روی قسمت های زرد فرش بکشید.
صابون رختشویی

پس از خیس کردن قسمت زرد شده صابون را روی آب بمالید و آبکشی نمایید سپس توسط یک حوله خشک محل خیس را خشک نمایید.
همانطور که ذکر شد سه نکته ی غبارگیری، شوینده مناسب و آب گیری اصولی به شما در عدم زرد شدن فرش پس از شستشو کمک خواهند کرد؛ اما چنانچه زردی فرش شما به قدری زیاد باشد که با این روشهای خانگی برطرف نشود سپردن قالی ها به کارخانه قالیشویی بهترین راهکار میباشد.
در کارخانه قالیشویی افرا فرشها داخل آب گیرهای سانتریفوژهای پر قدرت قرار می گیرند و با چرخش سریع دیگ و قانون گریز از مرکز تمامی آب فرش تخلیه می گردد بنابراین با خیال آسوده شستشوی فرش های با ارزش و حساس خود را به افرا سپارید

4.5/5 - (2 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *